Pravno obvestilo in splošni pogoji

Spodaj najdete splošne pogoje spletne strani Brezposrednika.si. Z vstopom in uporabo spletne strani se strinjate s splošnimi pogoji. Splošni pogoji in druge določbe se lahko sčasoma spremenijo, tako da priporočamo, da jih pred ponovno uporabo spletne strani preberete.

Splošni pogoji spletne strani BrezPosrednika.si

Splošne določbe

 • Lastnik spletne strani BrezPosrednika.si (v nadaljevanju Spletna stran) je podjetje Nova stran, Martin Helbing s.p., Majcigerjeva ulica 33, 2000 Maribor (v nadaljevanju Podjetje).
 • Zraven strani Brezposrednika.si Podjetje upravlja tudi s Facebook stranjo (https://www.facebook.com/apartmajibrezposrednika/), Facebook skupino (https://www.facebook.com/groups/brezposrednika/) in drugimi profili na socialnih omrežjih. Za uporabo in sodelovanje na socialnih omrežjih morajo vsi uporabniki upoštevati pravila, ki veljajo za vsako od teh strani. Vsa pravila in pogoji so objavljeni na posameznih socialnih omrežjih in se lahko sčasoma spremenijo. V primeru neupoštevanja ali kršenja pravil se lahko tem obiskovalcem onemogoči dostop do socialnih omrežij Spletne strani in Podjetja.
 • Vse informacije na Spletni strani so izključno informativne narave. Potrudili se bomo, da bodo podatki na Spletni strani pravilni in ažurni, vendar ne prevzemamo nobene odgovornosti za navadno škodo, nematerialno in materialno škodo ali izgubljeni dobiček, ki bi lahko nastal z uporabo ali neuporabo Spletne strani.
 • Podjetje in Spletna stran je izključno ponudnik informacij za iskanje prenočišč in z iskalci prenočišč (končno stranko) ni v poslovnem razmerju.
 • Namen strani Brezposrednika.si je vzpostaviti direkten kontakt z lastniki apartmajev in drugih prenočišč. Iskalci apartmajev kontaktirajo lastnika direktno in se dogovorijo za najem. Spletna stran in Podjetje o dogovoru, ceni in ostalih podrobnostih ni obveščeno.
 • Podjetje ne prevzema nobene odgovornosti za točnost podatkov, ki jih posreduje lastnik apartmaja in ki so objavljeni na Spletni strani.
 • Podjetje lahko kadarkoli, brez predhodnega obvestila, spremeni ali ukine Spletno stran.
 • S prijavo na email sporočila (prijava je brezplačna) soglašate, da vam lahko pošiljamo email sporočila na vpisan email naslov. Na Spletni strani uporabljamo potrditev prijave na email sporočila, tako da mora vsak, ki se želi prijaviti, vpisati email in preko povezave, ki jo prejme na vpisan email, tudi potrditi prijavo. Tako se izognemo neželjenim prijavam in prijavam po pomoti.
 • Od pošiljanja email sporočil se lahko kadarkoli odjavite z enim klikom na dnu vsakega emaila. Enako nam lahko pošljete sporočilo na info@brezposrednika.si ali odgovorite na poslano email sporočilo in napišete, da se želite odjaviti.
 • Z vstopom na Spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se v celoti strinjate s Splošnimi pogoji Spletne strani.
 • Za vse dodatne informacije in pojasnila nam lahko pišete na info@brezposrednika.si.

Lastniki apartmajev, prenočišč in vpis na Spletno stran

 • Spodnji del splošnih pogojev se navezuje na lastnike apartmajev, ki so vpisani na strani BrezPosrednika.si. Naziv apartmaji oz. prenočišča velja tudi za vse druge oblike prenočišč, ki jih lastniki ponujajo (sobe, gostišča, apart hotel, motel, idr).
 • Vsi lastniki apartmajev in drugih prenočišč, ki so na Spletni strani, izjavljajo, da imajo vsa pravna in druga dovoljenja za oddajanje apartmajev oz. drugih vrst prenočišč. Lastniki, ki ob vpisu ne podajo izjave, da imajo vsa pravna in druga dovoljenja za zakonito oddajanje apartmajev in prenočišč, ne morejo vpisati svojega apartmaja na Spletno stran.
 • Podjetje lahko kadarkoli od lastnika prenočišč zahteva dokazilo, da imajo urejen pravni status za oddajanje apartmajev oz. drugih prenočišč. V kolikor lastnik ne posreduje potrebnih dokazil in dokumentacije, bo prenočišče izbrisano iz Spletne strani.
 • Lastniki, ki nimajo vse potrebne dokumentacije in dovoljenj za oddajanje sob in apartmajev ne morejo vpisati prenočišča na Spletno stran.
 • Lastniki so odgovorni za točnost podatkov, fotografije in druge informacije v zvezi z njihovimi apartmaji. Podatke za vpis apartmaja nam posreduje lastik apartmaja, ki jih Spletna stran objavi na Spletni strani. Po vpisu na Spletno stran mora lastnik apartmaja v roku 8. dni javiti vse napake in netočne informacije, ki so se pojavite pri vpisu ali fotografijah. Lastnik Spletne strani bo podatke popravil v razumno dolgem času. V kolikor lastnik apartmaja ne pošlje zahteve za popravek vpisa, se strinja z njegovo vsebino. Za celoten opis in vse ostale informacije s posameznim apartmajev ter rezervacijo je odgovoren izključno lastnik apartmaja. Lastnik Spletne strani ne sprejema nobene odgovornosti za točnost podatkov ali dogovoru o najemu apartmaja.

Povpraševanja in kontakt z lastniki apartmajev

 • Obiskovalci Spletne strani lahko oddaljo povpraševanja preko spletnega obrazca ali v Facebook skupini.
 • Povpraševanje preko spletnega obrazca na posamezni strani lastnika apartmaja bo prejel samo lastnik apartmaja.
 • Povpraševanje preko spletnega obrazca na strani kraja ali otoka, bodo prejeli vsi lastniki apartmajev, ki so vpisani na strani pod tem krajem ali otoku. Od njih je odvisno ali bodo odgovorili na povpraševanje ali ne in kdaj bodo odgovorili.
 • Lastnik spletne strani Brez posrednika ne sprejema nobene odgovornosti za točnost podatkov, ki jih prejmejo osebe, ki so oddale povpraševanje s strani lastnikov apartmajev.
 • Celotna komunikacija poteka direktno med tistim, ki je oddal povpraševanje in lastnikom apartmaja.
 • Objava apartmajev na Spletni strani ne pomeni priporočila Podjetja za najem apartmaja in ne pomeni ponudbe za najem. Podjetje ni lastnik apartmajev in z iskalci prenočišč ne vstopa v nobeno pogodbeno razmerje. Podjetje in osebe, ki pripravljajo vsebino Spletne strani ne odgovarjajo za odločitev uporabnikov Spletne strani na osnovi podatkov na Spletni strani. Osebe, ki iščejo apartma in pošljejo povrpaševanje so dolžne točne podatke preverite direktno pri lastniku apartmaja.

Končne določbe

 • Vse morebitne spore med Podjetjem, ki upravlja Spletno stran in lastniki apartmajev, bomo reševali sporazumno.

Podatki o podjetju

Nova stran, internetni marketing, Martin Helbing s.p.,

Majcigerjeva ulica 33, 2000 Maribor

Davčna številka: 69155879 (nismo davčni zavezanec)

TRR: IBAN SI56 6100 0000 4530 344 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

 

Zadnja posodobitev 3.2.2017